Size limit was exceeded.

General Discussion about LDAP Administrator

Moderator: Support

Size limit was exceeded.

Postby yallow » Wed Jul 12, 2006 2:38 pm

Hello,
Using laimex I get the following error after exporting 300 entries -

Error [L: -1, C: -1]: Size limit was exceeded.
Export completed.

Where was this limit set?

In our LDAP or in the LDAP Administrator?

Thank you.
yallow
 
Posts: 2
Joined: Fri May 05, 2006 7:49 am

Postby Support » Thu Jul 13, 2006 3:39 pm

It could be either trial version limitation or, server side size limit.

Try using paging.
Support
 
Posts: 886
Joined: Sun Aug 12, 2001 12:00 am

reply

Postby tygrel » Thu May 03, 2007 5:33 pm

FAQ: '[ERROR 4] Sizelimit exceeded' error in process of LDAP directory browsing or searching
SYMPTOMS
While browsing or searching through a directory, you are unable to get all of the subentries or search results and the '[error 4] sizelimit exceeded' message is displayed. Every time you are getting just a limited number of entries (e.g. 1000) returned.

CAUSE
Such a behavior may occur due to either of the two possible reasons, or both:

Profile settings. An LDAP Browser profile you have created for the server has settings which are responsible for the request timeout and the search result size limit. Those restrictions are sent to the server with each request and if the size limit is less than the number of subentries in a certain entry, the application won't be able to get all of them.
LDAP Server settings. An LDAP server can be configured to return a certain number of entries that is not greater than the one defined. This can be done by modifying the server configuration files or the source code prior to compilation. In most cases such a configuration is made in order to optimize server load and prevent hacker attacks.

WORKAROUND

Profile settings. To edit a server property, select a server item in the left-hand side TreeView panel and press the Properties button on the toolbar or press Alt-Enter. Then select the "LDAP Settings" tab, where the Entry count limit input will be displayed. Enter a new value that better meets your requirements. A Zero for this parameter means that the server is asked to return all the entries found in process of search.
LDAP Server settings. There isn't a universal way of solving this problem, for it depends on a number of reasons: what kind of server you are working with, whom the server belongs to, whether or not you enjoy administrator rights and physical access to the server. If your server is absent in the list of solutions recommended for well-known servers, we suggest you ask your system administrator or consult the server documentation.
Workaround for well-known servers
Microsoft Active Directory. By default, Microsoft Active Directory which is a part of Windows 2000 Server, allows fetching only 1000 entries per one search request. In terms of this system such a restriction is called MaxPageSize. This parameter can be changed using the ntdsutil.exe file which is a command line tool supplied with Windows 2000 Server. Another way to change this parameter is to edit it directly inside the CN=Default Query Policy, CN=Query-Policies, CN=Directory Service, CN=Windows NT, CN=Services, CN=Configuration, DC=YOUR_COMPANY, DC=YOUR_COMPANY_TLD entry by using LDAP Administrator. In both cases you must have administrator rights.
OpenLDAP. The size limit for the OpenLDAP server can be changed in the config file (which can usually be found at /etc/openldap/slapd.conf). The parameter is called sizelimit. For more information please consult the slapd.conf Manual page or the OpenLDAP documentation.
tygrel
 
Posts: 1
Joined: Thu May 03, 2007 5:31 pm

Re: Size limit was exceeded.

Postby el_foz » Fri May 24, 2013 9:53 am

I was getting this error because I was still on the trial version of the software. I had to enter the license information for the limit to be unlimited.

Btw, I just tried to post this as a reply to the topic here: http://www.ldapbrowser.com/forum/viewtopic.php?t=14
When I clicked Post a reply, it told me I had to register to post replies. So I went through the process of registering. Then when I finally logged in, I click Post a reply and it tells me "you cannot reply in this forum". I think it could have said that before I went through the registering process!

Anyway, the point is, I think that topic should be updated to include the trial version situation as a possible cause.
Cheers.
el_foz
 
Posts: 1
Joined: Fri May 24, 2013 9:47 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests